Filtruj według

Cena

Cena

  • 4,00 zł - 7,00 zł

Rok wydania

Rok wydania

Facebook

serniki 7 products.

Pokazano 1-7 z 7 pozycji

Aktywne filtry

Pieczenie Jest Proste 4/2013

79 wspaniałych przepisów na pyszne, domowe wypieki! Wśród nich odpowiedni smakołyk na każdą okazję: od małych muffinek po duże placki z blachy, od skromnych babek po wykwintne torty godne świątecznego stołu. Wśród propozycji wypieki z owocami, z makiem i z bakaliami, z kakao, z czekoladą i oczywiście z wyśmienitymi kremami na bazie budyniu, twarogu i śmietany. Większość ciast przyrządzimy metodą wstrząsania składników w szczelnie zamkniętym pojemniku; kto chce, może też skorzystać z pomocy robota kuchennego lub miksera. Szczegółowe opisy wykonania, jak i liczne zdjęcia pomocnicze uczynią przygotowanie ciast łatwym i przyjemnym! W numerze ponadto praktyczne wskazówki dotyczące właściwego przygotowania blachy, przyrządzania kremów i pieczenia bezy.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

4,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 2/2014

Sezon truskawkowy to doskonała okazja, by delektować się smakiem domowych wypieków wzbogaconych tak lubianymi owocami. Ale truskawki to jeszcze nie wszystko! Nie zapominajmy o równie pysznych składnikach ciast, jak rabarbar, maliny, porzeczki czy jagody. Przed wami aż 82 przepisy na wyśmienite wypieki, które pozwolą wam delektować się smakiem letnich owoców w połączeniu z galaretką, śmietaną i kremami. Wśród zamieszczonych propozycji znajdzie się coś na każdy gust: ciasta kruche, drożdżowe, sernikowe, biszkoptowe, ucierane, francuskie, sękaczowe i ptysiowe, i na każdą okazję: od drobnych wypieków, poprzez rolady i placki z blachy aż po wykwintne torty.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

4,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 3/2014

Na okładce smakowity, kuszący sernik wiedeński oraz tort z truskawkowym sercem. Przygotowaliśmy dla was przepisy nie tylko na serniki, ale także na inne wypieki z twarogiem, jogurtem i śmietaną. Wszystkie są pyszne: i rolada z malinami, i szarlotka z serem ricotta, i strucla drezdeńska, i biszkopt przekładany kremem – to tylko kilka naszych propozycji.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

4,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 2/2017

Wśród słodkich wypieków króluje sernik. Nieważne czy tradycyjny z rodzynkami, czy bardziej nowatorski, z owocowym nadzieniem bądź innymi smakowitymi dodatkami. W jakiej formie lubicie sernik najbardziej? Tradycyjnego okrągłego ciasta z tortownicy, placka z blachy, sernika na zimno, a może w postaci wyrafinowanego tortu? W niniejszym numerze znajdziecie wszystkie te warianty. I wiele innych! Co powiecie na tartę lub strudel z sernikowym nadzieniem, ciasto francuskie z serem lub pyszne muffinki? Przed Wami ponad 80 przepisów, udowadniających, jak wspaniale twaróg, ser ricotta i mascarpone dają się komponować z coraz to nowymi składnikami. Bez względu na to, który przepis wybierzecie, na soczyste ciasto sernikowe zawsze znajdzie się chętny!

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

5,99 zł Cena

Pyszna Kuchnia 1/2017

Pieczemy szybko, łatwo i przyjemnie! Kolekcja przepisów na serniki i desery z masami serowymi, z rabarbarem, porzeczkami, truskawkami. Muffiny, mini tarty, zielone torciki z herbatą matcha, wegański sernik na zimno z jagodami lub sernik w cieście filo z morelami... Smakołyki, które szybko zrobicie, używając thermomixu. Uwielbiane desery, których nigdy za wiele, a oprócz przepisów sporo sprawdzonych rad, by wszystko znakomicie się udało!

4,99 zł Cena

Pyszna Kuchnia 1/2020

Słowo „sernik” oznacza nie tylko ciasto z dodatkiem sera. W określeniu tym mieści się cała gama smaków i różnorodność doznań, które odczuwamy podczas kosztowania deseru, a ten numer jest cenną próbką kulinarnej pomysłowości. Znajdziecie w nim serniki na kruchym spodzie (np. waniliowy, z jeżynami, kwaśnymi jabłkami, mango i z bezowym wierzchem). Są serniki z biszkoptem, np. z truskawkami, ale i tort sękaczowy z malinami, rolada oraz deser owocowy w kształcie kopca. Spód z pokruszonych biszkoptów unosi sernik ricotta o smaku amaretto, a warstwa ciasta ucieranego masę z malinami lub morelami. Jest też strucla serowa ze śliwkami, tort na cieście ptysiowym z masą serową i sernikowy deser bez spodu – bo przecież to masa jest najsmaczniejsza!

4,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 2/2020

Serniki jako ciasta lub desery, pieczone lub schłodzone, na kruchym spodzie lub na spodzie z pokruszonych ciasteczek lub orzechów – choć wybór jest ogromny, spróbujemy opisać go w kilku słowach. W numerze są sernikowe babeczki ozdobione gruszką, pralinki z żurawiną, babka z mandarynkami, strudel z malinami, torty sękaczowy, kawowy i czekoladowy oraz serniczki w cieście filo. Do niektórych ciast dodajemy owoce, abyście mogli sięgać po przepisy cały rok. Wiosną polecamy sernik z truskawkami i rabarbarem, latem z wiśniami i owocami leśnymi, jesienią z gruszkami, jabłkami, jeżynami, czarnym bzem, a nawet z dynią. Zimą, lub gdy tylko nabierzecie ochotę, możecie zrobić ciasto z pomarańczami, cytrynami lub batatem. Ale jest też sernik z makiem, są ciasta z konfiturami, z kakao, a nawet z tofu (kremowy tofurnik z cytrynami). Wierzchy wypieków bywają różne. Jest sernik pod bezą, ciasta posypane kruszonką lub orzechami, polane polewą, z widocznym marmurkowym rysunkiem lub wyrównane kremem. Tyle możemy przekazać słowem. O tym, jak serniczki smakują, musicie przekonać się sami.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: