Pieczenie jest proste 4/2022
Drodzy fani zielonej kuchni, nie musimy od razu zostawać wegetarianinem, ale jadłospis zdominowany przez roślinne składniki to najlepsze, czym można uraczyć ciało i duszę. Jak niewiarygodnie różnorodna może być kuchnia warzywna, pokazujemy naszym wyborem, w którym na talerzach proponujemy maksymalne urozmaicenie. Czy to orzeźwiający koktajl, chrupiąca sałata, ciepła zupa czy sycące danie główne – warzywa zawsze są głównym elementem posiłku i nie może ich zabraknąć. Mogą je uzupełniać oczywiście również mięso czy ryby, ale nie muszą. Tak czy owak mamy się czuć syci! I jeśli danie jest wręcz wegańskie – tym lepiej!
Zatem: sezonowo – regionalnie – roślinnie – nic lepszego nie można sobie wyobrazić!
Drodzy fani zielonej kuchni, nie musimy od razu zostawać wegetarianinem, ale jadłospis zdominowany przez roślinne składniki to najlepsze, czym można uraczyć ciało i duszę. Jak niewiarygodnie różnorodna może być kuchnia warzywna, pokazujemy naszym wyborem, w którym na talerzach proponujemy maksymalne urozmaicenie. Czy to orzeźwiający koktajl, chrupiąca sałata, ciepła zupa czy sycące danie główne – warzywa zawsze są głównym elementem posiłku i nie może ich zabraknąć. Mogą je uzupełniać oczywiście również mięso czy ryby, ale nie muszą. Tak czy owak mamy się czuć syci! I jeśli danie jest wręcz wegańskie – tym lepiej!
Zatem: sezonowo – regionalnie – roślinnie – nic lepszego nie można sobie wyobrazić!
A oto kilka dań, którymi chcemy was zachęcić: przekąska z buraczków, kanapki z kozim serkiem i karmelizowaną cebulą, babeczki ziemniaczane, dip z fetą i awokado, zielony koktajl klonowy, torciki dyniowo-cukinowe, mus brokułowo-twarożkowy, azjatycka zupa kimchi, pieczona dynia piżmowa z jarmużem, bataty z dynią i cukinią, wegetariański cheeseburger, minicalzoni ze szpinakiem i wiele, wiele innych…
rty
ewr