Pieczenie Jest Proste 5/2020

6,99 zł

Ach, mieć tak ciągle pod ręką małe, kruche, słodziutkie ciasteczko… Dzięki przepisom z tego numeru jest to możliwe, a nawet pożądane – trzeba przecież wypróbować wszystkie ze 101 przepisów.
Święta się zbliżają, więc bożonarodzeniowe drzewko przystrój ciasteczkowymi choinkami, będziesz je mieć na wyciągnięcie ręki. Na talerzykach rozłóż pierniczki z Bazylei, ciastka bezowe, korzenne albo miodowe. Raz chrupniesz jedno, raz drugie.
Podobnie na przyjęciu: na paterę wyłóż ciasteczka z cytrynowym nadzieniem, owocowe całuski i magdalenki. A gdy goście wszystko już zjedzą, szybko upiecz czekoladowe trufle ze słonym masłem, bezy z nadzieniem, cynamonowo-orzechowe pralinki, a nawet minitorciki (goście mogą pomóc w nakładaniu kremu).
Na co dzień też zadbaj o swój dobrostan i do drugiego śniadania schrup ciasteczko owsiane ze śliwkami lub bananami. A tak dla bezpieczeństwa, zawsze warto mieć w zapasie brownie, ciastko z orzechami laskowymi albo kruche z orzechami włoskimi.

Format: 135 × 185 cm
Liczba stron: 100

Pieczenie Jest Proste 5/2020

6,99 zł
Ilość :
Dostawa
Wysyłka

Tylko 190 w magazynie!

Ach, mieć tak ciągle pod ręką małe, kruche, słodziutkie ciasteczko… Dzięki przepisom z tego numeru jest to możliwe, a nawet pożądane – trzeba przecież wypróbować wszystkie ze 101 przepisów.
Święta się zbliżają, więc bożonarodzeniowe drzewko przystrój ciasteczkowymi choinkami, będziesz je mieć na wyciągnięcie ręki. Na talerzykach rozłóż pierniczki z Bazylei, ciastka bezowe, korzenne albo miodowe. Raz chrupniesz jedno, raz drugie.
Podobnie na przyjęciu: na paterę wyłóż ciasteczka z cytrynowym nadzieniem, owocowe całuski i magdalenki. A gdy goście wszystko już zjedzą, szybko upiecz czekoladowe trufle ze słonym masłem, bezy z nadzieniem, cynamonowo-orzechowe pralinki, a nawet minitorciki (goście mogą pomóc w nakładaniu kremu).
Na co dzień też zadbaj o swój dobrostan i do drugiego śniadania schrup ciasteczko owsiane ze śliwkami lub bananami. A tak dla bezpieczeństwa, zawsze warto mieć w zapasie brownie, ciastko z orzechami laskowymi albo kruche z orzechami włoskimi.

Format: 135 × 185 cm
Liczba stron: 100

Ten produkt nie ma jeszcze opinii!

Może ci się spodobać również

Zobacz nasze rekomendowane produkty

Pieczenie Jest Proste 2/2020

Serniki jako ciasta lub desery, pieczone lub schłodzone, na kruchym spodzie lub na spodzie z pokruszonych ciasteczek lub orzechów – choć wybór jest ogromny, spróbujemy opisać go w kilku słowach. W numerze są sernikowe babeczki ozdobione gruszką, pralinki z żurawiną, babka z mandarynkami, strudel z malinami, torty sękaczowy, kawowy i czekoladowy oraz serniczki w cieście filo. Do niektórych ciast dodajemy owoce, abyście mogli sięgać po przepisy cały rok. Wiosną polecamy sernik z truskawkami i rabarbarem, latem z wiśniami i owocami leśnymi, jesienią z gruszkami, jabłkami, jeżynami, czarnym bzem, a nawet z dynią. Zimą, lub gdy tylko nabierzecie ochotę, możecie zrobić ciasto z pomarańczami, cytrynami lub batatem. Ale jest też sernik z makiem, są ciasta z konfiturami, z kakao, a nawet z tofu (kremowy tofurnik z cytrynami). Wierzchy wypieków bywają różne. Jest sernik pod bezą, ciasta posypane kruszonką lub orzechami, polane polewą, z widocznym marmurkowym rysunkiem lub wyrównane kremem. Tyle możemy przekazać słowem. O tym, jak serniczki smakują, musicie przekonać się sami.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 3/2020

Znacie to uczucie, gdy chcecie upiec np. brownie z jagodami, internet zarzuca was przepisami tak, że nie wiecie, który wart jest zachodu? Cóż, w zeszycie z 89 ciastami z blachy jest przepis na ten cudny wypiek. Bez szukania, bez obaw, że nie wyjdzie – niemal gotowy do upieczenia. W tym samym dziale znajdziecie też brownie dla wegan, roladę czekoladową z gruszkami oraz blondi z ananasem. Myśl o zrobieniu ciasta z kremem też szybko staje się pewnikiem, bo na str. 54–67, obok ciasta ptysiowego z kremem z mascarpone, znajdziecie m.in. roladę z malinami oraz ciasto drożdżowe z migdałowym kremem. Każde z nich to spełnienie marzeń. A może jesteście miłośnikami ciast z owocami? Zapraszamy na str. 4–27 po przepisy na każdą porę roku, np.: galette z jeżynami, strudel jabłkowy, ciasto truskawkowe lub drożdżowe ze śliwkami. Wybraliśmy też sporo pikantnych wypieków, m.in.: placki chlebowe, strudel warzywny i – fenomenalną – roladę z twarożkiem i natką pietruszki.

Format: 135 × 185 mm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 4/2020

Śnieżyca, zasypane drogi, zamknięte sklepy. A ty właśnie masz ochotę na słodką, owocową pyszność. Ale dżemu ot tak sobie nie wyczarujesz! Musisz przygotować go wcześniej, najlepiej teraz. I nie potrzebujesz do tego magii, wystarczy przepis z naszej gazetki, świeże owoce, cukier z żelatyną, kilka wybranych przypraw i słoiki. A gdy już się w to wszystko zaopatrzysz, z łatwością zapełnisz swoją spiżarnię dżemami, konfiturami i galaretkami, syropami, likierami i innymi przetworami z procentami.
Zawsze możesz też pójść krok dalej i zrobić przetwory w zalewie, np. kurki, morele, podpiekane pomidory, cukinię lub czosnek, albo kimchi, pikantne chutneye i relishe, śródziemnomorski sos pomidorowy, musztardę z pomarańczą, ketchup z jagodami, a nawet ocet z kwiatów szczypiorku. Na wszystko mamy odpowiedni przepis.

Format: 135 × 185 cm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: