Pieczenie Jest Proste 1/2021

6,99 zł

Jedna gazetka a przepisy na wszystkie posiłki, do tego lekkie, zdrowe i różnorodne.
Na śniadanie zrób musli z owocami, wrapy z serkiem, kanapki z awokado lub upiecz drożdżowy warkocz. Jeśli chwyci cię głód jeszcze przed obiadem, zjedz przekąskę, np. roladki z rukolą, kulki jogurtowe na szpinaku, placki z bobu. Między posiłkami świetna też będzie sałatka np. z komosy ryżowej, z tofu i fasolką czy z kaszą gryczaną.
Na obiad proponujemy makarony: spaghetti carbonara z krewetkami, tagliatelle ze szpinakiem, orecchiette w słodko-pikantnym sosie, lasagne wegetariańskie albo sobę z awokado. Aby zaspokoić preferencje każdego, przygotowaliśmy też dania wegetariańskie (w tym quiche, pieczone warzywa, curry, placki), dnia z ryb (np. okonia, dorsza, łososia, czarniaka, dorady, szczupaka i sandacza), a także potrawy z mięsem.
Na deser, a może podwieczorek, proponujemy coś słodkiego. Napij się mrożonego jogurtu, schrup truskawkowo-karmelowe ślimaczki albo skosztuj słodkiego sushi.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

Pieczenie Jest Proste 1/2021

6,99 zł
Ilość :
Dostawa
Wysyłka

Tylko 198 w magazynie!

Jedna gazetka a przepisy na wszystkie posiłki, do tego lekkie, zdrowe i różnorodne.
Na śniadanie zrób musli z owocami, wrapy z serkiem, kanapki z awokado lub upiecz drożdżowy warkocz. Jeśli chwyci cię głód jeszcze przed obiadem, zjedz przekąskę, np. roladki z rukolą, kulki jogurtowe na szpinaku, placki z bobu. Między posiłkami świetna też będzie sałatka np. z komosy ryżowej, z tofu i fasolką czy z kaszą gryczaną.
Na obiad proponujemy makarony: spaghetti carbonara z krewetkami, tagliatelle ze szpinakiem, orecchiette w słodko-pikantnym sosie, lasagne wegetariańskie albo sobę z awokado. Aby zaspokoić preferencje każdego, przygotowaliśmy też dania wegetariańskie (w tym quiche, pieczone warzywa, curry, placki), dnia z ryb (np. okonia, dorsza, łososia, czarniaka, dorady, szczupaka i sandacza), a także potrawy z mięsem.
Na deser, a może podwieczorek, proponujemy coś słodkiego. Napij się mrożonego jogurtu, schrup truskawkowo-karmelowe ślimaczki albo skosztuj słodkiego sushi.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

Ten produkt nie ma jeszcze opinii!

Może ci się spodobać również

Zobacz nasze rekomendowane produkty

Pieczenie Jest Proste 2/2020

Serniki jako ciasta lub desery, pieczone lub schłodzone, na kruchym spodzie lub na spodzie z pokruszonych ciasteczek lub orzechów – choć wybór jest ogromny, spróbujemy opisać go w kilku słowach. W numerze są sernikowe babeczki ozdobione gruszką, pralinki z żurawiną, babka z mandarynkami, strudel z malinami, torty sękaczowy, kawowy i czekoladowy oraz serniczki w cieście filo. Do niektórych ciast dodajemy owoce, abyście mogli sięgać po przepisy cały rok. Wiosną polecamy sernik z truskawkami i rabarbarem, latem z wiśniami i owocami leśnymi, jesienią z gruszkami, jabłkami, jeżynami, czarnym bzem, a nawet z dynią. Zimą, lub gdy tylko nabierzecie ochotę, możecie zrobić ciasto z pomarańczami, cytrynami lub batatem. Ale jest też sernik z makiem, są ciasta z konfiturami, z kakao, a nawet z tofu (kremowy tofurnik z cytrynami). Wierzchy wypieków bywają różne. Jest sernik pod bezą, ciasta posypane kruszonką lub orzechami, polane polewą, z widocznym marmurkowym rysunkiem lub wyrównane kremem. Tyle możemy przekazać słowem. O tym, jak serniczki smakują, musicie przekonać się sami.

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 1/2020

Pieczone potrawy na cały tydzień. W poniedziałek – bo wiemy, jakie są poniedziałki – zróbcie szybką zapiekankę: jaglaną, z makaronu, batatów lub z soczewicą. We wtorek – bo zasługujemy na drugi początek tygodnia – upieczcie pizzę: cytrynową z mozzarellą, z dynią, jabłkiem i cebulą albo ze śliwkami. W środę – pełni energii – zabierzcie się za tartę, np. curry z marchewką lub ze szpinakiem, albo quiche, np. z kapustą lub rukolą i pomidorkami. W czwartek – jeśli jeszcze nie jesteście wege – popiszcie się klopsem z jajkiem, gryczanymi sakiewkami z mielonym mięsem albo polędwiczką w cieście francuskim. Na piątek – gdy aspiracje rosną, ale sił już brak – cebulę nafaszerujcie kuskusem, a paprykę ryżem, kalafiora upieczcie w całości albo zróbcie lasagne z brokułami. Sobotę uhonorujcie dorszem z fenkułem, łososiem lub pstrągiem z ziołami albo krewetkami po królewsku. A w niedzielę? Upieczcie crumble jabłkowe z ryżem, bułeczki chia z morelami, jabłka z nadzieniem marcepanowym lub suflet z kaszy manny. W poniedziałek…

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

6,99 zł Cena

Pieczenie Jest Proste 4/2019

Ciasta z owocami, czekoladą, serem, kremem, masą i bakaliami, a także pikantne wypieki. Wybór, że aż głowa boli! Są placki drożdżowe, ucierane i kruche, a w niektórych przepisach użyto też gotowego ciasta filo. Oprócz wypieków, powiedzmy, płaskich, są biszkoptowe rolady (jedna pikantna), strudle, wieńce i drożdżowe warkocze. Z ciekawostek cukierniczych znajdziecie przepisy na galette z kruchego ciasta, brownie (bez pieczenia), fugde, czyli tradycyjne brytyjskie cukierki, batony z płatków owsianych oraz millefeuille, inaczej zwane ciastem z tysiąca płatków (mała przesada, ale wszystko w dobrej, kulinarnej sprawie). W tym numerze są ciasta na każdą porę roku i takie, które piecze się bez okazji, dla własnej przyjemności. Życzymy smacznego!

Format: 135 x 185 mm
Liczba stron: 100

6,50 zł Cena

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: